LANGS FROGNERKILEN

 

Sommerdager med skyer tunge av regn som venter på å bli sluppet løs. Det er på slike dager jeg velger meg en kort luftetur. Riktignok er jeg vannfast, men vil aller helst slippe å bli våt helt inn til skinnet :-)

Og da er havnepromenaden fra Skøyen til Tjuvholmen og Aker brygge helt perfekt.


 

Turen langs Frognerkilen er ganske kort, men veldig fin. Frognerkilen er faktisk listet som kulturminne. En flott og lun vik innerst i Oslofjorden. Fylt med båter, den ene flottere enn den andre.


 

Jeg tipper promenaden langs Frognerkilen er ca 4km lang. Med benker jevnlig utplassert for de som ønsker å hvile, eller bare nyte utsikten -slik som meg. Jeg nøt de solgløttene som var. Omgitt av beroligende vann, fine båter og fugler. Hadde tatt med meg siste boken av Nesbø og litt drikke også. Så akkurat da hadde jeg det absolutt helt topp :-) Selv om denne havnepromenaden, og en sykkelsti, går parallelt med E18 fra Bygdøykrysset inn til Tjuvholmen, var det overraskende lite støy også.


 

For de spreke, og sikkert yngre enn meg, er det et skateanlegg innerst i Frognerkilen, på gresset mellom sjøen og sykkelstien/E18. Rett ved Bygdøylokket/krysset. Bymiljøetaten har også plassert ut treningsapparater der for styrketrening. I gamle dager, så langt tilbake som 1900, var dette faktisk allerede et sted for sportslige aktiviteter. Da ble det nemlig arrangert Allround-VM i skøyter i viken.

På motsatt side av Frognerkilen kan man se Oscarshall på Bygdøy. Dit vil jeg også dra i sommer!


 

Ved Tjuvholmen kan man fortsette videre på en annen del av Oslos havnepromenade. Det sparer jeg også til en annen tur.

Glad jeg satte i gang prosjekt "bysafari" :-)

 

Inga

 

 

#glede #opplevelse #bysafari #Oslo #Frognerkilen #kulturminne #havnepromenade #sykkelsti #E18 #Skøyen #Tjuvholmen #Aker #brygge #Marina #Oscarshall #Bygdøy #båthavn #båter #turist #informasjon #turisme #fritid #natur #by #skate #styrketrening #treningsapparater

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Det Gode Liv Over 50

Det Gode Liv Over 50

55, Oslo

VELKOMMEN! Jeg er Inga, livsnyteren bak detgodelivover50.blog.no. Denne hjemmesiden handler om å HØSTE GLEDER. Små og store gleder, billige og dyre, nært og fjernt, i hverdag og fest. Mitt mål er å inspirere både deg og meg selv til å få det meste og beste ut av livet. Alder er inget hinder. Nesten tvert om! Og ingenting er for trivielt. Det viktigste er det gjør deg glad. La oss skape VÅRE BESTE LIV, ut ifra de muligheter og begrensninger hver og en av oss har!

Kategorier

Arkiv

hits