JAZZ PÅ KONGSBERG


 

5-8 JULI 2017 er datoen for årets jazzfestival. Sjeldent er det flere mennesker på Kongsberg enn da. Man hører musikk hvor enn man går. Det ene serveringsstedet avløser det andre gjennom gatene.


 

Jazzfestivalen er absolutt verdt et besøk, enten du er ihuga jazzentusiast eller ikke. programmet er det så variert musikk at det garantert er noe for enhver smak!

Fredag tok også jeg turen til denne byen ved Lågen. Litt over 1 times kjøretur fra Oslo. Jeg fikk både besøkt gode venner og vært på konsert. Kjempekoselig!

Konserten jeg var på ble holdt utendørs ved Christians kjeller. Stedet er en del av Opsahlgarden og ligger på Vestsiden, ikke langt fra Kongsberg kirke. Restaurantens bakgård er helt perfekt for intimkonserter. Selv en liten regnskur ødelegger ikke for opplevelsen for det er tak/duk over store deler av bakgården. Det er dessuten mulig å kjøpe både god mat og drikke der.


 

Denne konserten var en del av festivalens såkalte "Poesioase": Live & Lien. I litt over en 1 time underholdt vokalisten Live Marie Roggen og pianisten Helge Lien en fullsatt bakgård. De hadde et overraskende variert repertoar og var utrolig dyktige! Her fikk man høre alt fra Dum Dum Boys "Splitter pine" til sanger med tekst av André Bjerke.


 

Har du ikke vært på Kongsberg Jazzfestival noen gang er det verdt å ta en tur!

Passer som sagt også for de som kanskje ikke er så opptatt av tradisjonell jazz. I år er for eksempel TOTO en av hovedattraksjonene på festivalen.

 

Inga

 

#glede #opplevelse #Kongsberg #jazz #festival #jazzfestival #Live&Lien #Poesioasen #TOTO #anbefales

(Noen av bildene er lånt fra nett: kongsbergjazz.no)

 

3 kommentarer

GTduA

08.07.2017 kl.22:29

Så artig, har vært der ganske mange år, men ikke nå de siste. Men kan absolutt anbefales, for meg var det folkelivet og ikke musikken som var topp.

Det Gode Liv Over 50

09.07.2017 kl.00:16

GTduA: Hei :-) Veldig enig! Jeg kan storkose meg bare ved å sette meg ned på en utesevering og betrakte alle de ulike menneskene som går forbi ;-) Ha en fortsatt fin helg! Inga

GTduA

09.07.2017 kl.10:44

Takk for det, og riktig god helg til deg også.

Skriv en ny kommentar

Det Gode Liv Over 50

Det Gode Liv Over 50

55, Oslo

VELKOMMEN! Jeg er Inga, livsnyteren bak detgodelivover50.blog.no. Denne hjemmesiden handler om å HØSTE GLEDER. Små og store gleder, billige og dyre, nært og fjernt, i hverdag og fest. Mitt mål er å inspirere både deg og meg selv til å få det meste og beste ut av livet. Alder er inget hinder. Nesten tvert om! Og ingenting er for trivielt. Det viktigste er at det gjør deg glad. La oss skape VÅRE BESTE LIV, ut ifra de muligheter og begrensninger hver og en av oss har!

Kategorier

Arkiv

hits